Ingrediënten voor 4 personen:
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg
- 2 eetlepels boter of vloeibaar bakproduct
- 3 rode uien ( in halve ringen)
- 500 gram asperges (groen en wit gemixt indien beschikbaar!)
- 1 ei (losgeklopt)
- 100 gram geraspte harde geitenkaas
- 2 takjes tijm ( alleen de blaadjes)
- versgemalen peper
- zout
Voorbereiden:
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Als je dit recept met witte en groene asperges maakt schil je eerst de witte asperges
- Snijd van alle asperges de onderste 2 cm af.
Koken:
- Verwarm de boter en stoof de ui en tijm glazig. Bestrooi met zout en peper
- Breng water aan de kook met een beetje zout erin. Kook de asperges ongeveer 10 minuten en giet ze af. Laat ze goed uitlekken op een keukenpapiertje
- Leg de bladerdeegplakjes op een bakplaat of beleg een cakeblik. Druk de randen goed aan en vouw de buitenste rand een cm om.
- Verdeel de ui over het deeg en leg de asperges er op.
- Strooi hier peper over
- Bestrijk de randen met het opgeklopte ei
- Strooi de geraspte kaas over het geheel
- Bak de taart in ongeveer 20 minuten gaar.
Serveren:
- Laat de taart even een beetje afkoelen voor je hem serveert.
Tip: de gaarheid van asperges kun je controleren door in het dikste gedeelte van de stengel te prikken.
Bron: www.verseoogst.nl