Supermakkelijk, geen mixer nodig. Enkel een pan, smelten, roeren, raspen en in de vorm. Iedereen kan dit en daarom is dit ook een heerlijk recept om thuis te maken. En makkelijk in te vriezen. Krijg je onverwacht visite, dan warm je de koek na het ontdooien even op in de oven en heb je iets lekkers bij de thee. Dit recept komt uit ‘Heel Holland Bakt Thuis’ met in de hoofdrol Anouk Glaudemans, winnares van de Heel Holland Bakt editie 2019-2020.
Voor 18 blokjes heb je nodig:
- 200 gram boter
- 250 gram donkere basterdsuiker
- 125 gram havermout
- 250 zelfrijzend bakmeel
- 2 (Jonagold) appels
- 1 theelepel kaneel (of naar smaak ;))
Het beste bak je het in een rechthoekige bakvorm 18X28 cm.
Zo maak je het klaar:
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de cake-bakvorm in met boter en leg een stuk bakpapier op de bodem.
- Smelt de boter op laag vuur in een middelgrote pan. Haal de pan van het vuur. Roer de basterdsuiker door de gesmolten boter, gevolgd door de havermout. Roer tot slot het zelfrijzend bakmeel erdoor.
- Verdeel de helft van het deeg over de bodem van de ingevette bakvorm en druk goed aan. Zorg dat de bodem gelijkmatig bedekt is.
- Rasp de appels grof. Je hoeft de appels niet te schillen. Breng de geraspte appels op smaak met kaneel. Verdeel de appel zonder het vocht gelijkmatig over de deegbodem en druk licht aan. Verkruimel het overige deeg grof, verdeel deze grove kruimels over de geraspte appel en druk licht aan.
- Zet de bakvorm op het rooster in het midden van de oven en bak de koek in 40 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen in de vorm, haal uit de vorm en snijd daarna in vierkantjes om te serveren.
Comments 4
Er staat een foutje in het recept het is 125 gram havermout ipv 1125
Author
Beste Karin,
Super bedankt voor de tip 🙂 Inderdaad een dom teipvoutje van onze kant.
Wat is de afmeting van de bakvorm ?
Author
Beste Lidia,
Dank voor de vraag en de tip dat dit er niet bij stond.
Het beste bak je het in een rechthoekige bakvorm 18X28 cm.
Deze aanvulling is toegevoegd aan het recept.