Hartige worteltaart

Als je deze taart koud serveert, komen alle smaken goed tot hun recht. Eet jet de taart warm, dan is het meer een wortelmousse op een krokant laagje. Oftewel….altijd lekker.

Dit heb je voor 1 taart nodig:

voor de havertaartbodem;

  • 150 gram bloem
  • 50 gram havervlokken
  • 100 gram boter, op kamertemperatuur
  • 3 el lijnzaad
  • 1 ei
  • mespuntje zout

voor de vulling;

  • 500 gram wortels, geschild en geraspt
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 75 gram roomkaas
  • 4 cm gember, geschild en geraspt
  • 1 ei
  • 125 gram cashewnoten, grof gehakt
  • 50 ml groentebouillon

Zo maak je het klaar:

Maak eerst de taartbodem;

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden
  2. Doe alle ingrediënten in een beslagkom en kneed het tot een egaal deeg. Druk het deeg in een medium ingevette springvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem en de randen
  3. Bedek het deeg met een stuk bakpapier met daarop blindbakvulling (rijst, ongekookte bonen, bakparels) en bak het 10 minuten in de oven
  4. Verwijder het bakpapier en de blindbakvulling en bak de bodem nog 5 minuten in de oven
  5. Vulling;
  6. Meng de helft van de geraspte wortels met de sinaasappelrasp, roomkaas, gember en het ei. Spatel het mengsel goed door. Voeg 100 gram van de gehakte cashewnoten toe aan de vulling en meng goed
  7. Doe de andere helft van wortels in de keukenmachine, voeg de groentebouillon toe en blend het tot een gladde saus
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden
  9. Bestrijk de havertaartbodem met de wortelsaus en giet het wortelcashewnotenmengsel erover. Bestrooi het met de overige cashewnoten
  10. Bak de taart in 45 minuten goudbruin. Laat de taart afkoelen, haal hem voorzichtig uit de springvorm, snijd hem in punten en serveer

Dit is een recept uit de “Vegabijbel” samengesteld door Isabel Boerdam (ook wel bekend als De Hippe Vegetariër)

Comments 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *