Een gezond, suikervrij tussendoortje. Een hartige, i.p.v. een zoete cake. Verrassend lekker met tomaat als basis. Heerlijk om als aperitief, met wat extra extra vierge olijfolie van goede kwaliteit om in te dippen, en wat grof zout. Dit mooie cake recept komt uit ‘Tomato, tomato’ van Julie D’heygere.
Voor een cake (4 personen) heb je nodig:
- 200 gram zelfrijzende bloem
- 80 ml olijfolie
- 400 gram tomatensaus
- peper en zout, naar smaak
- 3 eieren
- 1 bol mozzarella
- handvol verse oregano, grof gehakt
- boter
Zo maak je het klaar:
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Doe de bloem en de olijfolie in een kom. Meng alles goed.
- Voeg de tomatensaus toe en meng nog eens.
- Kruid met peper en zout.
- Doe de eieren erbij en roer opnieuw.
- Voeg er de mozzarella en de oregano aan toe en meng opnieuw.
- Vet de bakvorm in met boter.
- Doe het mengsel in de bakvorm en zet het gedurende 30 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd de cake daarna in stukken.
Boek gelijk bestellen?
Klik op de afbeelding.