Pannenkoeken zijn er in allerlei soorten en maten. Deze groentepannenkoek komt uit ‘Colorful Food’ van chef-kok Sharon de Miranda. Helemaal anders dan een gewone pannenkoek. Tip van Sharon: “serveer met wat knapperige sla en een lekkere dressing”.
Nodig voor de groentepannenkoeken:
- 120 gram bloem
- 1 tl bakoeder
- 160 ml groentebouillon
- 3 eieren
- 1 bosje lente-uien
- 250 gram witte kool
- 50 gram rettich
- olie naar keuze
Zo ga je ze bruin bakken:
- Meng de bloem met bakpoeder, groentebouillon en eieren in de keukenmachine (handmixer) tot een glad beslag.
- Snijd de lente-uien in dunne ringen en voeg ze toe.
- Rasp de witte kool en de rettich en voeg dit ook toe aan het beslag. Meng alles goed door elkaar.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep het beslag in de pan. Vorm tot een pannenkoek. Bak de pannenkoek aan beide kanten ongeveer 5 minuten totdat hij gaar en goudbruin is.