Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 x recept voor zoete aardappelfriet
- 4 kabeljauwfilets
- 100 gr bloem
- 2 eieren
- 100 gr panko (=broodkruim)
- Peper en zout
Sausje
- 1,5 el mayonaise
- 3 el Griekse yoghurt
- Scheutje citroensap
- Wat vers gehakte bieslook
Bereiding:
- Maak de zoete aardappelfriet volgens het recept. Ga uit van 1 tot 2 aardappelen per persoon.
- Verdeel de frieten over een bakplaat en zet ze alvast in de voorverwarmde oven op 200 graden (hetelucht).
- Doe de bloem in een bord en voeg hier peper en zout aan toe. Klop de eieren los in een tweede bord en verdeel de panko over een derde bord.
- Haal een kabeljauwfilet eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door de panko.
- Leg de kabeljauwstukken op een bakplaat en zet ze voor 12-15 minuten in de oven. Je kunt de frieten nu het beste onderin de oven zetten en de vis bovenin.
- Maak een sausje van de yoghurt, de mayonaise en een scheutje citroensap. Breng het op smaak met wat peper en zout en wat gehakte bieslook.
- Serveer de fish and chips met de saus en eventueel een frisse salade.
Bron: uitpaulineskeuken.nl