Dit vegetarische recept kwamen wij tegen op de website van Blije Bietjes. En maakte ons ook erg blij.
Dit heb je er voor in huis voor 2 personen:
- 1,5 kopje volkoren rijst
- 2 paprika’s
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 klein blikje mais
- 3 stengels paksoi (of een prei), in ringen gesneden
- 100 gram champignons, in plakjes gesneden
- tomatenpuree
- geraspte kaas
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- olijfolie
En zo maak je het makkelijk klaar:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
- Voeg vervolgens de paksoi (of prei) en de champignons toe en bak deze kort mee.
- Voeg vervolgens de komijn- en korianderpoeder toe en fruit deze 1 minuut aan.
- Doe de tomatenpuree in de pan samen met de mais. Meng alles goed door elkaar.
- Giet de rijst af en voeg toe aan het groentenmengsel. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de bovenkant van de paprika en snijd de paprika’s vervolgens door de helft.
- Vul de paprika’s met het rijstmengsel, leg deze in een ovenschaal en top af met geraspte kaas.
- Schuif de ovenschaal in de oven voor 20 minuten.
Lekker met een frisse salade of zelfgemaakte quacamole.