Wat heb je nodig voor 4 personen:
1 kilo verse asperges
200 gram geraspte jong belegen (boeren)kaas
1 eetlepel vers gesnipperde bieslook
Ongeveer 50 gram roomboter, in kleine stukjes of in krullen met een kaasschaaf
200 gram York ham
4 eieren, niet te hard gekookt
1 eetlepel vers gesnipperde peterselie
Paneermeel
Hoe maak je het H’Eerlijk klaar:
Verwarm de over alvast voor op ongeveer 180 graden (hetelucht).
- Schil de asperges met een dunschiller of met een speciale aspergeschiller
- Kook de eieren (niet te hard of naar smaak)
- Rasp de kaas en snij de ham in kleine stukjes
- De kaas en ham samen met de bieslook en peterselie mengen
- Asperges uit laten lekken en op een theedoek wat laten drogen
- Ovenschaal (20X30 cm) licht invetten met roomboter
- Om en om een laagje met het ham/kaasmengsel erin leggen en dan een laagje asperges
- De geprakte eieren eroverheen verdelen en dan bestrooien met paneermeel. Alles een beetje aandrukken
- De roomboter erbovenop leggen
- Het geheel ongeveer 20 minuten in de over totdat de korst mooi goudbruin is
Serveren met gekookte (vers geschrapte) krieltjes en smullen maar.
Variatietip:
Gebruik voor meer pit i.p.v. jong belegen geraspte kaas eens oude of overjarige boerenkaas.
Afbeelding: aspergecentrum en Capto Imago