Foto: aspergecentrum

Gegratineerde asperges met ham en kaas uit de oven

Wat heb je nodig voor 4 personen:

1 kilo verse asperges

200 gram geraspte jong belegen (boeren)kaas

1 eetlepel vers gesnipperde bieslook

Ongeveer 50 gram roomboter, in kleine stukjes of in krullen met een kaasschaaf

200 gram York ham

4 eieren, niet te hard gekookt

1 eetlepel vers gesnipperde peterselie

Paneermeel

Hoe maak je het H’Eerlijk klaar:

Verwarm de over alvast voor op ongeveer 180 graden (hetelucht).

  • Schil de asperges met een dunschiller of met een speciale aspergeschiller
  • Kook de eieren (niet te hard of naar smaak)
  • Rasp de kaas en snij de ham in kleine stukjes
  • De kaas en ham samen met de bieslook en peterselie mengen
  • Asperges uit laten lekken en op een theedoek wat laten drogen
  • Ovenschaal (20X30 cm) licht invetten met roomboter
  • Om en om een laagje met het ham/kaasmengsel erin leggen en dan een laagje asperges
  • De geprakte eieren eroverheen verdelen en dan bestrooien met paneermeel. Alles een beetje aandrukken
  • De roomboter erbovenop leggen
  • Het geheel ongeveer 20 minuten in de over totdat de korst mooi goudbruin is

Serveren met gekookte (vers geschrapte) krieltjes en smullen maar.

Variatietip:

Gebruik voor meer pit i.p.v. jong belegen geraspte kaas eens oude of overjarige boerenkaas.

Afbeelding: aspergecentrum en Capto Imago

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *