Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 eieren
- 250 g bloem
- 250 ml koel bier
- 500 g witte asperges
- grof zeezout
- olie om te frituren
Voorbereiden:
- Splits de eieren.
- Maak het bierbeslag: In een schaal maak je een glad beslag van de dooiers van de eieren, bloem, het bier en een mespuntje zout. Dit bierbeslag laat je een kwartiertje rusten in de koelkast.
- Maak de asperges schoon, halveer ze en snijd ze in de lengte door.
Koken:
- Verwarm de oven voor tot 100 graden
- Verhit de olie tot 180 graden
- Klop de eiwitten op in een vetvrije kom en spatel dit door het bierbeslag heen
- Haal de aspergerepen met een vork door het beslag en laat ze een voor een in de frituurolie zakken.
- Frituur de asperges in 5 minuten goudbruin, keer ze regelmatig om.
- Laat de gefrituurde asperges uitlekken op een keukenpapiertje en leg ze in een ovenschaal in de voorverwarmde oven zodat ze warm blijven.
Serveren:
- Bestrooi de gefrituurde asperges met zeezout.
Tip: de gaarheid van asperges kun je controleren door in het dikste gedeelte van de stengel te prikken.