Dit is zo’n heerlijk en simpel (bij)gerecht. Een goede tomaat heeft eigenlijk bijna geen bewerking nodig omdat natuurlijke smaak en textuur bijzonder genoeg zijn. Deze smaken worden nog meer naar boven gehaald als je tomaten bakt in de oven.
Dit heb je voor 4 personen nodig:
- 4 grote trostomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- flink wat zout en peper
- 6 gepelde tenen knoflook
- 350 gram cherrytomaten, liefst aan de tak
- 2 eetlepels appelciderazijn
- klein handje verse basilicumblaadjes
Zo maak je het klaar:
- Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven op 180 graden)
- Halveer de trostomaten. Leg ze met de vlakke kant naar beneden (op bakpapier) op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi ruim met versgemalen zout en peper en leg de knoflooktenen ertussen
- Bak het geheel ongeveer 30 minuten in de oven
- Haal de tomaten uit de oven en doe de cherrytomaten en appelciderazijn erbij. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden (heteluchtoven naar 160 graden) en bak alles nog 40-45 minuten
- Scheur of snijd de basilicum grof en strooi het voor het serveren over de tomaten en de knoflook
Dit is super te combineren met de ‘Roergebakken tofu’
Het recept is afkomstig uit ‘Deliciously Ella met vrienden’