Lekker makkelijk en superlekker. Een gazpacho met geitenkaas en spruitgroente. Dit recept is van Licia Cagnoni uit “Eat it all”.
Voor 4 personen:
- 1 kilo rijpe tomaten
- 200 gram rode paprika
- 100 gram bleekselderij
- ½ witte ui
- 100 gram komkommer
- 50 ml azijn
- 100 gram krokant (Italiaans) brood
- paar takjes basilicum plus een paar blaadjes
- 4 el extra vergine olijfolie
- tabasco
- bieslook
- 1 el kerriepoeder
- erwtenspruiten (of radijs- of daikonspruiten)
Zo maak je het klaar:
- Blancheer de tomaten 10 seconden in kokend water, haal ze met behulp van een schuimspaan uit het water en ontvel ze.
- Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaadjes maar vang het sap op. Doe dat met het vruchtvlees in een blender.
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika. Snijd de paprika, selderij en uit in stukjes en schil de komkommer.
- Leng de azijn aan met eenzelfde hoeveelheid water en besprenkel het brood ermee.
- Doe alle groenten in de blender. Voeg het besprenkelde brood, het basilicum, een snufje zout en de olie toe. Maal alles glad. Breng het op smaak met een paar druppels tabasco en zet de gazpacho in de koelkast.
- Verbrokkel de geitenkaas grof en snijd de bieslook fijn. Meng de bieslook en kerriepoeder door de kaas.
- Schep de gazpacho in kommen, verdeel de geitenkaas erover en garneer met erwtenspruiten en blaadjes basilicum. Serveer er eventueel wat geroosterd brood of toast bij.