Frittata met spinazie, venkel en geitenkaas

Venkel, spinazie en geitenkaas, alle drie speciale smaken bij elkaar in deze smakelijke frittata. Dit recept komt uit de Vegabijbel van Isabel Boerdam.

Dit heb je er voor in huis:

  • 1 venkelknol
  • 10 gram tijmblaadjes
  • 200 gram spinazie
  • 5 eieren
  • 125 ml melk
  • 150 gram geitenkaas, verkruimeld
  • 10 gram peterselie
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Zo maak je het klaar:

  1. Snijd de onderkant en de harde stengels van de venkelknol en snijd de rest in dunne plakjes. Verhit wat olie in de koekenpan en roerbak de venkel en tijm 3 minuten. Voeg de spinazie toe, breng op smaak met zout en peper en roerbak 2 minuten mee. Zet apart en laat afkoelen.
  2. Doe de eieren en melk in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Blend het ei-melkmengsel totdat het licht wordt van kleur en licht begint te schuimen.
  3. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet de quichevorm in met olie. Verdeel de helft van de venkel, spinazie en geitenkaas over de quichevorm. Hoe netter je de groenten erin legt, hoe mooier de frittata wordt. Garneer met peterselie.
  4. Bak de frittata in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat het 10 minuten afkoelen voor je hem aansnijdt.

Variatietip: bak een pakje vegetarische spekreepjes mee bij stap 1. Voor een lekker zoutje in je gerecht.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *