Frambozenijsjes met geitenkaas

Niet alle kaas is geschikt om ijs mee/van te maken. Maar roomkaas en geitenkaas lenen zich prima om een (H)eerlijk verfrissend ijsje mee te maken.

Wat heb je nodig:

  • 200 gram (diepvries)frambozen
  • Geraspte schil van 1/2 onbespoten citroen
  • 1 el citroensap
  • 2 el + 75 gram kristalsuiker
  • 50 ml water
  • 75 gram geitenkaas
  • 100 gram roomkaas
  • 1/2 tl vanillepasta
  • 240 ml melk
  • IJsvormpjes en houten ijsstokjes

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de frambozen, een derde van het citroenrasp, het citroensap, 2 eetlepels kristalsuiker en het water in een pannetje. Breng aan de kook en laat 5 tot 10 minuten zachtjes inkoken, tot het mengsel met de helft is verminderd. Laat het afkoelen.
  2. Pureer het mengsel en giet het door een zeef, zodat er geen pitjes meer inzitten. Zet het in de koelkast.
  3. Klop de geitenkaas, roomkaas, 75 gram kristalsuiker, vanillepasta en de resterende citroenrasp luchtig met een mixer. Roer de melk er beetje bij beetje met een spatel doorheen en zet het minimaal 4 uur in de koelkast.
  4. Vul de ijsvormpjes met een derde van het frambozenmengsel. Giet het geitenkaasmengsel er voorzichtig bovenop, zet de houten ijsstokjes erin en zet het minimaal 6 uur in de vriezer.

Mocht je niet van geitenkaas houden, dan vervang je de benodigde hoeveelheid door roomkaas.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *