Een mooie combinatie van chocolade en kruiden. Dit recept van Anne-Marij de Koning staat in haar boek; ‘De Chocolade Bar’. Voor dit recept ga je kruiden, basilicum, frituren en gebruiken in jouw zelfgemaakte chocoladereep.
Dit heb je nodig voor een plak van 20*20 cm:
Voor de gefrituurde basilicum:
- Zonnebloemolie, om in te frituren
- 10 basilicumblaadjes
- ½ tl kristalsuiker
Voor de topping:
- 15 gram gedroogde aardbei, in plakjes
- Eetbare bloemen, zoals viooltjes (optioneel)
En natuurlijk 150 gram witte chocolade
Andere benodigdheden: Hoge bakpan, schuimspaan, keukenpapier, pan, vuurvaste kom, suikerthermometer, marmeren plaat (optioneel), tempereerspatel (optioneel), bakpapier, paletmes.
Zo maak je het klaar:
- Verwarm een flinke laag zonnebloemolie in de bakpan tot 180 °C.
- Voeg de basilicumblaadjes toe en frituur ze ongeveer 20 seconden. Let op! Zodra je de basilicum in de pan doet zal de olie gaan spetteren.
- Schep de basilicumblaadjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze met kristalsuiker.
- Breng de witte chocolade op temperatuur. Stort de witte chocolade uit op een stuk bakpapier en smeer met een paletmes uit tot een dunne plak van zo’n 3 mm dik.
- Garneer de witte chocolade met de gefrituurde basilicum, de gedroogde aardbeien en eventueel met de eetbare bloemen. Breek de plak voor het serveren in stukken.