Een easy eenpansgerecht met zoete aardappel en (Zeeuwse) zeekraal. Een smakelijk (bij)gerecht wat je zo op tafel zet en erg goed past bij/met een zelfgemaakte spinazieburger. Plantaardiger krijg je het bijna niet;).
Voor 2 personen heb je nodig:
- een bakje zeekraal (150 gram)
- olijfolie om te bakken
- 1 rode ui, fijngesneden
- teentje knoflook, geperst
- 2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes
- een hand vol boerenkool, fijngesneden (nerven verwijderd)
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel kerrie
- peper en zout
- 1 theelepel komijn
- peterselie of bieslook
Zo maak je het:
- Spoel de zeekraal. Verhit wat olie in een diepe pan of wokpan.
- Stoof de ui met de knoflook. Voeg na enkele minuten de kleine blokjes zoete aardappel en de fijngesneden boerenkool toe.
- Voeg wat meer olijfolie toe en roerbak de zoete aardappel. Voeg ook de kruiden toe en blijf af en toe roeren.
- Doe tot slot de zeekraal erbij en laat enkele minuten meebakken.
- Serveer met verse peterselie of bieslook.
Dit recept is afkomstig uit: