Easy eenpansgerecht

Een easy eenpansgerecht met zoete aardappel en (Zeeuwse) zeekraal. Een smakelijk (bij)gerecht wat je zo op tafel zet en erg goed past bij/met een zelfgemaakte spinazieburger. Plantaardiger krijg je het bijna niet;). 

Voor 2 personen heb je nodig:

  • een bakje zeekraal (150 gram)
  • olijfolie om te bakken
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • teentje knoflook, geperst
  • 2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  • een hand vol boerenkool, fijngesneden (nerven verwijderd)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kerrie
  • peper en zout
  • 1 theelepel komijn
  • peterselie of bieslook

Zo maak je het:

  1. Spoel de zeekraal. Verhit wat olie in een diepe pan of wokpan.
  2. Stoof de ui met de knoflook. Voeg na enkele minuten de kleine blokjes zoete aardappel en de fijngesneden boerenkool toe.
  3. Voeg wat meer olijfolie toe en roerbak de zoete aardappel. Voeg ook de kruiden toe en blijf af en toe roeren.
  4. Doe tot slot de zeekraal erbij en laat enkele minuten meebakken.
  5. Serveer met verse peterselie of bieslook.

Dit recept is afkomstig uit:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *