Ingrediënten:
- 130 g quinoa
- 450 ml groentebouillon
- 1 bosje radijsjes
- 2 kleine appels
- 450 g gekookte bietjes
- 150 ml Alpro Rijst Cuisine of kookroom
- 2 el citroensap
- 1/2 el gemalen komijn
- versgemalen peper en zout
- 1 el olijfolie
- 150 g feta
- 80 g walnoten
- 50 g rucola
Bereiding:
- Was en kook de quinoa in de groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de radijsjes, verwijder de steeltjes en snijd ze doormidden.
- Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de bietjes in kleine stukjes. Doe 250 g van de gesneden bietjes in de blender met de kookroom. Blend dit tot een romige crème en breng op smaak met citroensap, komijn, zout en peper.
- Haal de quinoa van het vuur en roer de stukjes appel en bietjes erdoor. Bak de radijsjes knapperig in olijfolie.
- Garneer elk bord met de bietenroom, een lepel quinoa erop en kruimel er wat feta en walnoten over. Garneer met een beetje rucola.
Bron: www.alpro.com