Feestelijke pompoen met een diversiteit aan smaken. Weer zo’n heerlijk recept vanuit: ‘De Gezonde Bourgondiër‘ van Jacinta Bokma.
Dit heb je voor 4-5 personen in huis:
- Scheut olijfolie
- 1 fijngesnipperde ui
- 2 knoflooktenen, uitgeperst
- Stukje verse gemberwortel, geraspt
- 1 eetlepel vadouvan of een milde Indiase of Hindoestaanse kerrie van de toko of uit de supermarkt
- Rasp van 1 citroen of 1 limoenblad
- 1 flespompoen in blokjes
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels vegan vissaus
- 1 eetrijpe mango, in partjes
- 200 gram kikkererwten
- 75 gram cashew- of macadamianoten
Zo maak je het klaar:
- Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan, wok of braadpan en fruit de ui, knoflook, gember, vadouvan of kerrie en naar wens de citroenrasp of het gekneusde limoenblad
- Roerbak na 1 minuut de pompoenblokjes mee en laat het in een paar minuten lekker zacht worden
- Schenk na een paar minuten de kokosmelk en de vega-vissaus erbij
- Voeg de mango en de kikkererwten toe. Warm alles goed door (niet meer laten koken). Bestrooi met cashew- of macadamianoten en serveer het gerecht
Je kan deze curry op een nog lekkerder en mooiere manier serveren door:
- een aantal pompoenringen te snijden (van een nieuwe pompoen). Deze ontdoe je van de zaden
- de ringen grill je in de oven ongeveer 20 minuten met een flinke scheut (gearomatiseerde) wokolie en wat zout
- hierna schep je de curry in de ringen en smullen maar