Courgettepasta

Eens een keer geen pasta pasta maar groentepasta. Met een groene en/of gele courgette, champignons en rundergehakt. Het recept komt uit ‘Homo energeticus’ van Dr. Peter Aelbrecht en Alice Deen.

Voor 4 personen:

  • 1 kilo courgettes
  • 7-8 el olijfolie
  • 400 gram bio rundergehakt
  • 20 champignons, in schijfjes
  • 5 tenen knoflook, fijngehakt
  • 200 gram basilicum-peterselie pesto
  • peper en zeezout

Zo maak je het klaar:

  1. Was de courgettes en snijd met een spiraalsnijder in fijne spaghetti tot je bij de kern komt.
  2. Verhit een eetlepel olie in een grote pan en bak hierin het gehakt gaar. Maak het gehakt los met een houten lepel of vork. Let op dat er geen donkere stippen ontstaan van verbranding. Giet het vrijgekomen vocht en vet weg.
  3. Voeg 4 eetlepels olijfolie toe samen met de champignons en knoflook. Bak in ongeveer 3 minuten gaar. Voeg de courgettereepjes toe en bak nog 4-5 minuten.
  4. Meng goed en voeg zeezout en peterselie-basilicumpesto naar smaak toe.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *