Coleslaw (Amerikaanse koolsalade)

Deze makkelijk te maken klassieker mag natuurlijk niet ontbreken dit weekend bij de barbecue. 

Wat heb je nodig:

  • 1 kleine witte kool of spitskool
  • 3 middelgrote wortelen
  • 1 kleine ui
  • een halve ananas, de andere helft om uit te persen
  • 200 ml sour cream (zure room)
  • 2-3 el mayonaise
  • zout
  • peper
  • Worcestershire sauce
  • ½ bosje bieslook

Verder heb je nodig:

Snijplank, groot mes, klein mes, rasp, mengbeker, garde, zeef, kommetje, grote (mixer)kom/slaschaal, houten lepel; evt. keukenmachine.

Hoe maak je het klaar:

  1. Voorbereiding

    Maak de groente schoon, rasp de wortelen grof en de ui heel fijn. Schaaf of snijd de kool zo fijn mogelijk, evt. in de keukenmachine. Snijd de stukjes ananas in kleine blokjes ( Als je een blikje gebruikt giet je de ananas af in de zeef en vang het sap op in een kommetje.) Hak de bieslook zo fijn mogelijk.

  2. Maak de groente schoon, rasp de wortelen grof en de ui heel fijn. Schaaf of snijd de kool zo fijn mogelijk, evt. in de keukenmachine. Giet de ananas af in de zeef en vang het sap op in een kommetje. Snijd de stukjes ananas in kleine blokjes. Hak de bieslook zo fijn mogelijk.
    Vermeng de groenten en de ananas in een grote kom.
    Doe in de mengbeker sour cream, mayonaise, zout, peper en een paar druppels Worcestershire sauce en de helft van het ananassap. Klop met de garde tot een gladde saus. Proef even, maak op smaak en voeg eventueel nog wat ananassap toe. Roer de gehakte bieslook erdoor.
    Giet de saus over de groentemix; roer alles goed door en zet minstens een uur koud weg om de smaken goed te laten vermengen.
    Deze salade is, mits goed afgedekt, 3-5 dagen houdbaar in de koelkast, dus geen probleem als er wat overblijft. De smaak van rauwe kool en ui wordt dan weliswaar iets scherper, maar kan weer worden verzacht door toevoeging van wat met melk aangelengde mayonaise.

Bron: www.smulweb

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *