Clubsandwich met haring en avocado

Een clubsandwich maar dan anders. Met Hollandse Nieuwe en avocado.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 4  haringen
  • 12 sneetjes (donker) volkorenbrood
  • 2 rijpe avocado’s
  • Sap van een halve citroen
  • 1 klein gekookt bietje
  • 2 eetlepels (verse) bieslook, fijn geknipt
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 50 gram rucola

En zo maak je het klaar:

  1. Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm
  2. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster
  3. Schil de avocado’s en verwijder de pitten
  4. Maak het bietje schoon en snijd het in heel dunne plakjes. Besprenkel ook de plakjes biet met wat citroensap
  5. Prak de andere avocado in een diep bord fijn en meng het bieslook en 1 eetlepel citroensap erdoor
  6. Breng vervolgens pittig op smaak met zout en peper
  7. Bestrijk de sneetjes brood met de avocadospread
  8. Verdeel de rucola over 8 sneetjes en rangschik de stukken haring, plakken avocado en biet op deze sneetjes
  9. Leg op vier borden steeds twee belegde sneetjes opelkaar en dek ze af met de laatste sneetjes met de avocadospread naar beneden. Snijd de clubsandwiches diagonaal door.

Variatietip: Je kan de sandwich ook in vieren snijden en dan serveren met een wat friet of (gekruide) Twisters.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *