Een clubsandwich maar dan anders. Met Hollandse Nieuwe en avocado.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 4 haringen
- 12 sneetjes (donker) volkorenbrood
- 2 rijpe avocado’s
- Sap van een halve citroen
- 1 klein gekookt bietje
- 2 eetlepels (verse) bieslook, fijn geknipt
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 50 gram rucola
En zo maak je het klaar:
- Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm
- Rooster de sneetjes brood in een broodrooster
- Schil de avocado’s en verwijder de pitten
- Maak het bietje schoon en snijd het in heel dunne plakjes. Besprenkel ook de plakjes biet met wat citroensap
- Prak de andere avocado in een diep bord fijn en meng het bieslook en 1 eetlepel citroensap erdoor
- Breng vervolgens pittig op smaak met zout en peper
- Bestrijk de sneetjes brood met de avocadospread
- Verdeel de rucola over 8 sneetjes en rangschik de stukken haring, plakken avocado en biet op deze sneetjes
- Leg op vier borden steeds twee belegde sneetjes opelkaar en dek ze af met de laatste sneetjes met de avocadospread naar beneden. Snijd de clubsandwiches diagonaal door.
Variatietip: Je kan de sandwich ook in vieren snijden en dan serveren met een wat friet of (gekruide) Twisters.