Chocolade maakt je blij. Deze taart met de combinatie van pure chocolade, room en pecannoten heeft 1 nadeel…..hij is te lekker :).
Het recept is van Janneke Philippi en o.a. gepubliceerd in het januarinummer van Delicious Magazine. Maar ook in het kookboek “Simpel & snel”.
Voor 1 taart (10-12 personen) heb je nodig:
- 150 gram bloem
- 3 el melk
- 397 gram gecondenseerde melk (1 blikje)
- 50 gram lichte basterdsuiker
- 75 gram ongezouten pecannoten
- 125 gram boter
- 50 gram (kristal)suiker
Verder:
- ribbeltaartvorm met losse bodem van 24 cm ∅, ingevet
- blindbakvulling
Zo maak je het klaar:
- Kneed in de keukenmachine of met de mixer een samenhangend deeg van de bloem, 75 gram boter, kristalsuiker, de 3 eetlepels melk en een snufje zout. Vorm er een platte grote ronde schijf van en laat het deeg verpakt in plasticfolie minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rol het deeg op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 28 cm ∅ en bekleed de vorm ermee. Leg een royaal vel bakpapier op het deeg en strooi hierop de blindbakvulling.
- Bak de deegbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de blindbakvulling met bakpapier eruit en bak de bodem in nog 10-12 minuten goudbruin en gaar. Laat de taartbodem in de vorm afkoelen.
- Verwarm in een steelpan op laag vuur de gecondenseerde melk met de basterdsuiker en de resterende 50 gram boter. Roer glad.
- Breek de chocolade in stukjes en voeg aan de room toe. Laat de chocolade zonder verder te verwarmen in de warme room smelten en roer tot een gladde, dikke chocoladeroom.
- Schenk de chocoladeroom in de taartbodem en verdeel er meteen de pecannoten over. Laat de taart afkoelen. Snijd de taart met een scherp, nat mes in puntjes.