Chocoladefudge-pecanpie

Chocolade maakt je blij. Deze taart met de combinatie van pure chocolade, room en pecannoten heeft 1 nadeel…..hij is te lekker :). 

Het recept is van Janneke Philippi en o.a. gepubliceerd in het januarinummer van Delicious Magazine. Maar ook in het kookboek “Simpel & snel”.

Voor 1 taart (10-12 personen) heb je nodig:

  • 150 gram bloem
  • 3 el melk
  • 397 gram gecondenseerde melk (1 blikje)
  • 50 gram lichte basterdsuiker
  • 75 gram ongezouten pecannoten
  • 125 gram boter
  • 50 gram (kristal)suiker
Verder:
  • ribbeltaartvorm met losse bodem van 24 cm ∅, ingevet
  • blindbakvulling

Zo maak je het klaar:

  1. Kneed in de keukenmachine of met de mixer een samenhangend deeg van de bloem, 75 gram boter, kristalsuiker, de 3 eetlepels melk en een snufje zout. Vorm er een platte grote ronde schijf van en laat het deeg verpakt in plasticfolie minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Rol het deeg op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 28 cm ∅ en bekleed de vorm ermee. Leg een royaal vel bakpapier op het deeg en strooi hierop de blindbakvulling.
  4. Bak de deegbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de blindbakvulling met bakpapier eruit en bak de bodem in nog 10-12 minuten goudbruin en gaar. Laat de taartbodem in de vorm afkoelen.
  5. Verwarm in een steelpan op laag vuur de gecondenseerde melk met de basterdsuiker en de resterende 50 gram boter. Roer glad.
  6. Breek de chocolade in stukjes en voeg aan de room toe. Laat de chocolade zonder verder te verwarmen in de warme room smelten en roer tot een gladde, dikke chocoladeroom.
  7. Schenk de chocoladeroom in de taartbodem en verdeel er meteen de pecannoten over. Laat de taart afkoelen. Snijd de taart met een scherp, nat mes in puntjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *