Chocolade Daatjes met sinaasappel

Ingrediënten

• 4 eetlepels geschaafde amandelen
• 1 eetlepel pistachenoten
• 300 gram bitter chocolade (minimaal 70 % cacao gehalte)
• 1 sinaasappel, schoongeboend

Bereidingswijze:

  1. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en krokant, en laat afkoelen op een bord. Rooster de pistache nootjes ook, maar houd ze apart op een snijplank en hak ze fijn.
  2. Breek de chocolade boven een vuurvaste kom in kleine stukjes. Breng in een pan een bodem water aan de kook. Hang de kom boven het water en laat de chocolade langzaam smelten (au bain marie).
  3. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en spatel de amandelen erdoor. Bekleed de bodem en rand van de quichevorm of ovenschaal met aluminiumfolie. Schenk de chocolade erop en klop aan de onderkant van de schaal zodat het gelijkmatig uitvloeit.
  4. Snijd intussen met een scherp mes 3 of 4 plakken van de schil van de sinaasappel en snijd deze in kleine blokjes.
  5. Verdeel ongeveer twee eetlepels van de sinaasappelschil en pistachenootjes gelijkmatig over de warme chocolade. Zet de vorm onafgedekt 1 uur in de koelkast.
  6. Verwijder het aluminiumfolie en kijk of er nog restjes folie zijn achtergebleven.
  7. Snijd de chocolade in stukjes en serveer deze ‘Daatjes’ bij een kopje espresso.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *