Een verrassende combinatie: chocoladepudding met avocado.
Wat heb je nodig voor 6 personen:
- 1 ½ rijpe avocado’s
- 1 grote, rijpe banaan
- 50 gr cacao
- 120 gr speculoos
- 150 gr honing
- 60 ml amandelmelk of gewone melk
Voor de topping:
- 400 ml kokosroom
- 50 gr poedersuiker
- Optioneel: ½ theelepel vanille-extract
Zo maak je het klaar:
- Voeg alle ingrediënten bij elkaar en mix deze met de keukenmachine of staafmixer tot een gladde pudding. Voeg meer melk toe om het wat smeuïger te krijgen. Voeg meer cacao toe voor een rijkere chocoladesmaak. Voeg eventueel meer honing toe om het geheel wat zoeter te maken.
- Verdeel de pudding over 6 kleine serveerglaasjes. Dek deze af plastic folie (duw het folie op de pudding om de vorming van een harde korst bij het opstijven te voorkomen). Zet de pudding minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Maak ondertussen de topping door alle ingrediënten met de mixer tot de dikte van slagroom te mixen.
- Bekroon de puddinkjes voor het serveren met de topping. Als je nog wat speculoos over hebt, kun je dit ook nog toevoegen. Heb je losse hazelnootstukjes in huis? Strooi deze over je creatie; staat erg leuk!
Foto: www.minimalistbaker.com