Deze hele lekkere choco-pecantaart is er niet zomaar 1. Deze heeft als basis zoete aardappelen. Het recept komt uit het boek van Guillaume Marinette ‘Zoete aardappelen’. En is o.a. ook gepubliceerd in het magazine ‘De tuin op tafel’.
Dit heb je nodig voor 1 taart:
- 460 gram zoete aardappelen
- 120 gram boter
- 200 gram rietsuiker
- 120 ml melk
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille-extract
- 2 eieren
- 150 chocoladedruppels
- 80 gram gemalen pecannoten
- 1 rol koelvers taartdeeg (voor zoete taart)
Zo maak je hem klaar:
- Kook de geschilde aardappelen ongeveer 30 minuten in kokend water.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Prak of pureer de aardappelen met de boter tot een glad geheel en voeg dan de suiker, melk, kaneel, vanille en eieren toe. Voeg de chocodruppels en pecannoten toe.
- Leg het uitgerolde deeg in een ingevet of met bakpapier bekleed bakblik of taartvorm.
- Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg. Bak de taart ongeveer 1 uur in de oven.
- Laat de taart voor het serveren afkoelen; na ongeveer 1 uur zal de taart gestold zijn.