Deze ‘klassieker’ wordt vaak gebruikt in combinatie met vlees. Heel simpel dus….voor de vegetarische versie laat je het vlees weg :). Eet dit in combinatie met rijs, aardappel(gerechten) of pasta en je hebt een heerlijk mooi diner.
Voor twee personen heb je nodig:
- 375 gram kastanjechampignons
- 50 ml olijfolie
- takje tijm
- 1 teentje knoflook
- 100 gram witte uienringen
- 150 ml rode wijn
- 2,5 gram (gerookte) paprikapoeder
- 50 ml room
- 1 gepelde tomaat
- 50 gram bleekselderij
- zout en peper
Zo maak je het klaar:
- Doe de olijfolie in een gietijzeren pan, bak de tijm even aan en haal het takje er weer uit.
- Snijd de knoflook fijn en bak kort zonder dat hij kleur krijgt
- Voeg de paprikapoeder toe en bak de uienringen een paar minuten
- Voeg de hele kastanjechampignons toe bak deze stevig door. Blus het af met de rode wijn en voeg de room en de gepelde tomaat toe
- Kook het geheel door tot de saus wat steviger wordt door het verdampen van het vocht
- Snijd de bleekselderij fijn en voeg vlak voor het serveren toe (of laat het de laatste 5 minuten even mee sudderen). Breng het op smaak met peper en zout
Dit recept is afkomstig uit het magazine ‘Week zonder vlees” editie 2019 en is van topchef Peter Lute