Bulgogi

Bij dit recept smaakt rijst en groenten prima. Het is een heerlijk Koreaans vleesgerecht uit ‘Mijn recepten’ van London Loy.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 700 gram entrecote of biefstuk
  • 1 peer, geschild en zonder klokhuis
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 cm gember, fijngehakt
  • 2 el sesamolie
  • 5 el sojasaus
  • 2 rode rawits, grof gehakt
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 lente-uitjes, in ringen

Zo maak je het klaar:

  1. Leg het vlees eerst 30 minuten in de vriezer. Zo kun je het straks beter in mooie, dunne plakken snijden.
  2. Pureer met de staafmixer of in een keukenmachine de peer met de sjalot, knoflook, gember, sesamolie, sojasaus, rawits en 2 eetlepels zonnebloemolie tot een gladde marinade.
  3. Haal het vlees uit de vriezer en snijd het met een scherp mes in zo dun mogelijke plakken. Verdeel de marinade erover en laat 1-2 uur marineren in de koelkast.
  4. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Neem het vlees uit de marinade en bak het ongeveer 1 minuut rondom aan. Bak het niet te lang, dan blijft het lekker mals.
  5. Garneer de bulgogi met de lente-ui en serveer direct.

Wil je wat meer pit? Doe dan een Spaanse peper of 1 theelepel chilivlokken door de marinade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *