Bij dit recept smaakt rijst en groenten prima. Het is een heerlijk Koreaans vleesgerecht uit ‘Mijn recepten’ van London Loy.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 700 gram entrecote of biefstuk
- 1 peer, geschild en zonder klokhuis
- 1 sjalot, gesnipperd
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 3 cm gember, fijngehakt
- 2 el sesamolie
- 5 el sojasaus
- 2 rode rawits, grof gehakt
- 3 el zonnebloemolie
- 2 lente-uitjes, in ringen
Zo maak je het klaar:
- Leg het vlees eerst 30 minuten in de vriezer. Zo kun je het straks beter in mooie, dunne plakken snijden.
- Pureer met de staafmixer of in een keukenmachine de peer met de sjalot, knoflook, gember, sesamolie, sojasaus, rawits en 2 eetlepels zonnebloemolie tot een gladde marinade.
- Haal het vlees uit de vriezer en snijd het met een scherp mes in zo dun mogelijke plakken. Verdeel de marinade erover en laat 1-2 uur marineren in de koelkast.
- Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Neem het vlees uit de marinade en bak het ongeveer 1 minuut rondom aan. Bak het niet te lang, dan blijft het lekker mals.
- Garneer de bulgogi met de lente-ui en serveer direct.
Wil je wat meer pit? Doe dan een Spaanse peper of 1 theelepel chilivlokken door de marinade.