Een dessert om je vingers bij op te eten, deze broodpudding met sinaasappelsaus. Een superlekker recept uit ‘Desserts’ een boek samengesteld door Danny Janssen uit de reeks Masterclass.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
Voor de broodpudding:
- 300 gram briochebrood, mag oud zijn
- 50 gram boter, gesmolten
- 250 ml melk
- 250 ml sinaasappelsap
- 100 gram suiker
- 1 el vanillesuiker
- 1 ei
- rasp van 1/2 sinaasappel
Voor de sinaasappelsaus:
- 100 gram boter
- 100 gram poedersuiker
- 2 eidooiers
- 50 ml sinaasappellikeur, bijvoorbeeld Cointreau
- rasp van 1/2 sinaasappel
Voor de topping:
- poedersuiker
Verder nog:
- 4 ovenschaaltjes (inhoud ongeveer 250 ml), ingevet
- keukenthermometer
Zo maak je het klaar:
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Breek het brood in stukken. Meng de boter met de melk, sinaasappelsap, suiker, vanillesuiker, ei en de sinaasappelsap. Meng het brood met het melkmengsel. Verdeel het over de ovenschaaltjes en bak de broodpuddinkjes in ongeveer 1 uur goudbruin.
- Smelt voor de sinaasappelsaus de boter met de poedersuiker. Roer de eidooiers met de sinaasappellikeur glad en voeg hier al roerend het warme botermengsel aan toe. Gaar de saus al roerend tot 80 graden. Serveer de warme sinaasappelsaus bij de broodpudding en bestuif met poedersuiker.
Nog lekkerder maken? Een flinke bol echt vanille-ijs erbij en smullen maar.