Brrrrrr……De temperaturen zijn inmiddels winters geworden. En wat is er lekkerder met dit koude weer dan een lekkere vers gemaakte stamppot ? Maar dan een mix van twee stamppotten….boerenkool en hutspot.
Dit haal je voor vier personen in huis:
- 1 kilo (kruimige) aardappelen
- 250 gram winterwortels
- 250 gram uien
- 250 gram fijngesneden boerenkool
- 2 (vegetarische) rookworsten
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel kerriepoeder
- olijfolie
- 100 ml volle melk
- roomboter
- zout en peper
Zo stamp je er een heerlijke pot van:
- Schil en was de aardappelen en snijd ze in vieren
- Maak de winterwortels schoon en snijd ze in dunne plakken
- De uien schoonmaken en snijd ze in ringen
- Kook de aardappelen, winterwortels en uien in 15 tot 20 minuten beetgaar
- Kook de boerenkool in 15 minuten gaar in een steelpan
- Snijd de rookworst in dunnen plakjes. Pel de knoflook en hak ze fijn
- Bak de rookworstplakjes in een beetje olie met de knoflook en de kerriepoeder mooi goudbruin
- Giet de boerenkool af. Gier de aardappelen, uien en wortels af en stamp ze tot puree met de volle melk en een klontje roomboter
- Roer de boerenkool erdoor en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
- Serveer de boerenkoolhutspot met de gebakken kerrierookworst
Dit recept is afkomstig uit ‘De Stamppotbijbel’