Boerenkoolhutspot met (vegetarische) kerrierookworst

Brrrrrr……De temperaturen zijn inmiddels winters geworden. En wat is er lekkerder met dit koude weer dan een lekkere vers gemaakte stamppot ? Maar dan een mix van twee stamppotten….boerenkool en hutspot.

Dit haal je voor vier personen in huis:

  • 1 kilo (kruimige) aardappelen
  • 250 gram winterwortels
  • 250 gram uien
  • 250 gram fijngesneden boerenkool
  • 2 (vegetarische) rookworsten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • olijfolie
  • 100 ml volle melk
  • roomboter
  • zout en peper

Zo stamp je er een heerlijke pot van:

  1. Schil en was de aardappelen en snijd ze in vieren
  2. Maak de winterwortels schoon en snijd ze in dunne plakken
  3. De uien schoonmaken en snijd ze in ringen
  4. Kook de aardappelen, winterwortels en uien in 15 tot 20 minuten beetgaar
  5. Kook de boerenkool in 15 minuten gaar in een steelpan
  6. Snijd de rookworst in dunnen plakjes. Pel de knoflook en hak ze fijn
  7. Bak de rookworstplakjes in een beetje olie met de knoflook en de kerriepoeder mooi goudbruin
  8. Giet de boerenkool af. Gier de aardappelen, uien en wortels af en stamp ze tot puree met de volle melk en een klontje roomboter
  9. Roer de boerenkool erdoor en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
  10. Serveer de boerenkoolhutspot met de gebakken kerrierookworst

Dit recept is afkomstig uit ‘De Stamppotbijbel’ 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *