Dit recept is afkomstig uit het boek ‘Sportables’ geschreven door Karin Lambrechtse en Eline van der Raad. Een boek vol recepten om sportvoeding op maat te maken. Nauwkeurig afgestemd op jouw sportprestaties én smaak. Van een eiwitrijke herstelburger voor de krachtpatser tot een reep tjokvol snelle energie voor de doorgewinterde triatleet. En voor iedereen die fit en gezond wil leven: heel veel tussendoortjes om de middagdip te bestrijden.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram boekweit
- 300 ml melk
- 10 walnoten
- 1 peer
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 2 eetlepels honing (of andere zoetstof zoals rijststroop)
Bereiding:
Heb je een lange dag voor de boeg, maak dan dit ontbijt. Heerlijk, zeker met vers fruit. Zo ben je verzekerd van voldoende energie voor de komende uren.
- Laat de boekweit een nacht lang weken in water.
- Giet de geweekte boekweit in een vergiet en spoel af met koud water. Doe de boekweit samen met de melk in een pan en breng dit al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur, zodra de melk kookt.
- Hak de walnoten, zodat ze iets kleiner worden en rooster ze licht in een koekenpan. Laat ze afkoelen.
- Was ondertussen de peer en snijd hem in kleine stukjes.
- Pureer de boekweit met een staafmixer tot een gladde, romige pap.
- Roer de speculaaskruiden erdoor, verdeel over twee kommen en garneer met de stukjes peer, walnoot en wat honing.
Lactosevrij
Gebruik voor een lactosevrije variant plantaardige melk.
Het boek kost € 29,95,-, lees hier meer.