Dit hoofdgerecht is niet alleen vegetarisch maar ook nog eens laag in calorieën, nog geen 500 kcal. Recept komt uit het (h)eerlijke magazine Delicious.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 1 butternutpompoen, geschild, zonder pitten en in blokjes
- 1 bloemkool, in roosjes (bewaar het blad)
- 1½ el milde olijfolie
- 8 takjes tijm
- 1 tl chilivlokken
- 2 tl venkelzaad
- 1 grote ui, fijngesneden
- 5 tenen knoflook, geperst
- 200 gram risottorijst
- 700 ml hete groentebouillon
- 75 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
Zo maak je het klaar:
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Schep de pompoenblokjes in een braadslee, schuif ze opzij en schep de bloemkoolroosjes ernaast. Besprenkel met 1 el olie en strooi er de takjes tijm, chilivlokken, het venkelzaad en wat zout en peper over.
- Rooster de groenten ongeveer 40 minuten tot ze gaar zijn en lichte schroeiplekjes krijgen. Schep ze halverwege om. Voeg 5 minuten voor het einde van de oventijd de bloemkoolbladeren toe en schep ze om, zodat ze met olie bedekt zijn.
- Verhit intussen de resterende ½ el olie in een grote ovenvaste braadpan op matig vuur. Bak hierin de ui 5 minuten tot deze licht kleurt, voeg de knoflook toe en schep 1 minuut om. Voeg nu de rijst toe. Schenk de hete bouillon erbij en zet de pan 20-30 minuten in de oven bij de groenten tot de rijst de bouillon heeft opgenomen en gaar is.
- Schep de risotto om met de geroosterde groenten en de geraspte kaas.
- Proef, voeg naar smaak nog wat zout en peper toe en eet smakelijk.