Een klassieker met een zilte twist. Zeewier wordt steeds bekender als voedzaam voedingsmiddel. Er komen ook steeds meer recepten en boeken vol met gerechten waar een soort zeewier in verwerkt is. Julie Desnoulez heeft met ‘Zeewier & Co’ een pareltje toegevoegd. Dit recept komt uit deze uitgave.
Voor 6 personen heb je nodig:
- 10 cm verse wakame (middennerf en blad)
- 3 rijpe bananen
- 100 gram basterdsuiker
- 6 el zonnebloemolie
- 80 ml amandelmelk
- 80 gram amandelmeel
- 150 gram speltmeel of halfvolkorenmeel
- ½ zakje (5 gram) gedroogde gist
- ½ tl baksoda
- 25 gram hazelnoten
- 25 gram pompoenpitten
- 1 el chocoladedruppels, puur
Zo maak je het klaar:
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet een cakevorm in.
- Spoel het zout van de wakame en snijd het wier in heel dunne reepjes.
- Prak in een kom de bananen door de suiker en meng er de zonnenbloemolie, de amandelmelk, de wakame en het amandelmeel door. Meng in een tweede kom het meel, de gist en de baksoda.
- Spatel het meelmengsel voorzichtig door het bananenmengsel en meng er vervolgens de hazelnoten, de pompoenpitten en de chocoladedruppels door. Stort het beslag in een cakevorm en zet die ongeveer 50 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon en droog uit komt, is de cake gaar.
- Laat het brood goed afkoelen voordat je het serveert.