Appeltaartje overnight oats

Niet zoveel tijd of geen zin om lang bezig te zijn met je ontbijt? Dan is deze (glutenvrije) appeltaart overnight oats ideaal. Je maakt het ‘s avonds al klaar, zet het in de koelkast en ‘s ochtend is je ontbijt al klaar. Dit heerlijke recept is 1 van de veertig en komt uit het E-book ‘Tasty Vegan’ van Dianne Ramakers*, beter bekend als Vegafoodness. Volg Vegafoodness vooral ook via Facebook en/of via Instagram voor nog veel meer….

Dit heb je nodig voor een portie:

  • 35 gram (glutenvrije) havermout
  • 100 ml plantaardige melk (glutenvrije variant)
  • 2 el plantaardige yoghurt (glutenvrije variant)
  • 1 el chiazaad
  • ¼ appel
  • ½ tl kaneel
  • 1 el agavesiroop
Voor de topping:
  • ¼ appel
  • handje walnoten
  • 1 el agave siroop
  • snuf kaneel

Zo maak je het alvast klaar:

  1. Snijd een halve appel in blokjes.
  2. Meng alle ingrediënten voor de overnight oats in een kommetje en voeg hier de helft van de blokjes appel aan toe.
  3. Laat het minimaal 4 uur (liever een hele nacht) in de koelkast staan.
  4. In de ochtend kan je de resterende blokjes appel eventueel enkele minuten bakken met een snufje kaneel.
  5. Bak eventueel ook een handje walnoten met een lepel agave siroop (mee), zodat het lekker sticky wordt.
  6. Doe de stukjes appel en de walnoten bij/over de overnight oats en ontbijten maar.

Dit heerlijke E-book bestellen? Klik op de afbeelding.

* Dianne is oprichtster, receptontwikkelaar en foodfotograaf van Vegafoodness. Ze deelt op haar blog en website graag haar passie voor vega(n) eten.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *