Temperaturen rond het vriespunt en na een lekkere wandeling binnen bij de warme kachel genieten van een flink stuk appeltaart-brownie. Samen met een flinke mok earl grey thee….. Dit recept komt uit ‘Appeltaart bij Janneke thuis’ van Janneke Philippi.
Voor 12 stuks heb je nodig:
- 225 gram pure chocolade, grofgehakt
- 225 gram ongezouten roomboter
- 300 gram handappels
- 315 gram suiker
- ½ theelepel kaneel, of meer naar smaak
- 3 eieren
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
Verder:
- keukenmachine of mixer
- ingevette brownievorm (28 X 18 cm)
Zo maak je het klaar:
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Laat op laag vuur in een steelpan met dikke bodem de boter en de chocolade smelten. Roer glad en neem de pan van het vuur.
- Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine blokjes en schep om met 15 gram suiker en de kaneel.
- Klop in de keukenmachine of met de mixer de eieren met de resterende suiker dik en romig. Roer de chocoladeboter langzaam door het dooiermengsel.
- Zeef er in 2-3 porties het bakmeel boven en schep het luchtig door het chocoladebeslag. Schenk het beslag in de vorm en verdeel de appelblokjes erover.
- Bak de brownie ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant net stevig en krokant aanvoelt. De binnenkant is dan nog zacht en smeuïg.
- Laat de brownie in de vorm afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur. Stort de brownie voorzichtig en snijd 12 repen.