Vegan bakken is helemaal hot. En waarom ook niet. Dit recept komt uit het vegan bakboek van Kirsten Ripken, bekend van haar blog en YouTu kanaal Maison Viridi. Snel, makkelijk en super lekker.
Dit heb je nodig voor 6 cupcakes:
- 200 gram bloem
- 4 gram baking soda
- 4 gram bakpoeder
- 75 gram witte basterdsuiker
- 2 tl kaneelpoeder
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl kardemompoeder
- snufje zout
- 115 ml plantaardige melk
- 75 ml olie
- 1 el appelciderazijn
- 1 middelgrote appel
Zo maak je ze klaar:
- Meng de bloem, baking soda, bakpoeder, witte basterdsuiker, kaneel, gember, kardemom en een snuf zout in een kom.
- Meet in een maatbeker de plantaardige melk en de olie af en meng de appelciderazijn erdoor.
- Voeg het melk-oliemengsel toe aan het bloemmengsel. Roer alles met een spatel tot een egaal beslag, zonder klontjes.
- Schil de appel, verwijder het klokkenhuis en weeg 100 gram appel af. Snijd die in blokjes van ongeveer ½ centimeter. Roer de appel goed door het muffinbeslag.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de papieren vormpjes in de muffinbakvorm. Verdeel met een lepel het beslag over de vormpjes, ze mogen echt tot aan de rand gevuld zijn.
- Bak de appelmuffins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar. Laat ze goed afkoelen op een afkoelrekje of rooster.