Lekker hoeft niet moeilijk te zijn. Dat bewijst Zippora Wiese met haar boek; ‘Alles voor op de boterham’. En zeker met dit recept voor een superlekkere jam.
Voor 2 potjes van ongeveer 250 gram:
- 500 gram appels
- 1 kaneelstokje of 1 theelepel kaneelpoeder
- 250 gram geleisuiker
- 1 eetlepel citroensap
Zo maak je deze lekkere jam:
- Was de appels goed schoon voordat je ze gaat gebruiken.
- Schil de appels en snijd ze in stukjes. Doe ze in een pan samen met het kaneelstokje of kaneelpoeder.
- Zet de pan op het vuur en breng het geheel langzaam aan de kook.
- Wanneer de appels gemakkelijk uit elkaar vallen, neem je de pan van het vuur. Verwijder het kaneelstokje.
- Maak er met een passe-vite of een staafmixer een gladde saus van.
- Voeg de geleisuiker en het citroensap toe en breng het mengsel weer aan de kook.
- Laat de jam ten minste 5 minuten koken en blijf voortdurend roeren. Wanneer je merkt dat de jam begint in te dikken, neem je de pan van het vuur.
- Doe de jam meteen in potjes, sluit ze af en zet ze 10 minuten omgekeerd neer.
- Laat goed afkoelen en de jam is klaar!