Deze appel-boekweitpannenkoeken met kiwi zijn een (h)eerlijke en gezonde start van de dag. Dit recept is van Simone van den Berg en gepubliceerd in V’gan magazine.
Voor 12 kleine pannenkoeken heb je nodig:
- 125 gram boekweitmeel
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl baking soda
- 2 el ahornsiroop
- 1 el limoen
- 225 ml amandelmelk
- 1 geraspte appel
- Olijfolie of kokosolie om te bakken
Voor de topping:
- 4 kiwi’s, fijngesneden
- 1 el appelstroop
Zo maak je het klaar:
- Meng alle ingrediënten voor het beslag, behalve de geraspte appel. Klop het even goed door, zodat het een glad beslag wordt. Voeg als laatste de appel toe er roer even door.
- Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en schep elke keer ongeveer een juslepel vol beslag in de pan. Zorg dat ze een beetje rond zijn. Zet het vuur niet te hoog. Als de bovenkant iets rijst en wat droger wordt, draai je de pannenkoeken om en bak je de andere kant ook nog even bruin.
- Voor de topping snijd je de kiwi’s klein en bak je die even aan in een koekenpan. Mix met 1 el appelstroop. Houd je niet van appelstroop dan kun je dit ook vervangen door ahornsiroop.
Ook superlekker met appelcompote.