Een verrassende salade met fetakaas en balsamicoazijn die bekroond wordt met heerlijke verse aardbeien.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1/3e kopje gehakte amandelen
- 1 ½ kopje Farro (een Italiaans graansoort, te koop bij de natuurwinkel of in de Mediterrane speciaalzaak)*
- 45 gram gekruimelde fetakaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 6 kopjes verse babyspinazie
- Gemengd kruidenmengsel naar smaak
- ½ kopje aardbeien
Bereidingswijze:
- Kook de Farro volgens de instructie op de verpakking
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin
- Meng de amandelen met het graan en de fetakaas
- Mix de olijfolie, azijn, zout en peper in een schaal
- Voeg de spinazie en het kruidenmengsel toe
- Verdeel de spinaziemix over 4 borden en strooi daar de amandelmix overheen
- Bekroon je salade met de aardbeien.
* I.p.v. Farro kun je ook zilvervliesrijst, couscous, bulgur of quinoa gebruiken.