Heerlijk zomerse smaak, met natuurlijk Nederlandse biologische aardbeien het lekkers. Sherbetijs is sorbetijs waar een beetje zuivel aan toegevoegd is, maar nog altijd gebaseerd op fruit. En niet alleen leuk een lekker voor de kinderen ;). Dit recept komt uit ‘IJs & Co 2’ van Aniek Keijsers.
Voor 700 ml heb je nodig:
- 400 gram aardbeien
- 100 ml karnemelk
- 1 tl citroensap
- 250 volle melk
- 200 gram kristalsuiker
- 150 ml slagroom
- sprinkles naar keuze
Zo maak je het:
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer ze in een blender. Meng de karnemelk en het citroensap erdoorheen en zet in de koelkast.
- Breng de melk en de kristalsuiker in een pannetje al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes koken en haal de pan van het vuur. Giet in een grote kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur; roer regelmatig door.
- Giet het aardbeienmengsel bij de melkbasis en roer tot het goed gemengd is. Gier het door een zeef in een kom om de pitjes van de aardbeien te verwijderen.
- Klop de slagroom tot zachte pieken en meng door de ijsbasis. Zet opnieuw in de koelkast, minimaal 4 uur maar liever de hele nacht.
- Giet het ijsmengsel in de ijsmachine en laat deze draaien volgens de gebruiksaanwijzing.