Aardappelsalade met een zeebries

Ingrediënten:

  • 750 gram zilte aardappelen (Marc Foods) *
  • 10-12 schorseneren (groene of witte asperges zijn ook heerlijk)
  • 50 à 60 gram zeewier tagliatelle
  • 1 à 2 zeer fijn gesnipperde rode uien
  • 2 flinke handen Brocco / Brassica / Rucola/ Grootbladige tuinkers blaadjes of spruiten** (ook wat achterhouden voor de garnering)

Voor de dressing

  • 250-300 ml biologische schapen- of geitenyoghurt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels koolzaadolie-, hennep- of pompoenpitolie
  • peper en zout naar eigen smaak. Verder op smaak maken met wat zeekraalzilt
  • 2 eetlepels grove- of honingmosterd
  • 1 à 2 eetlepels (appel azijn)
  • 1 à 2 tenen knoflook
    Proef even en voeg naar eigen smaak nog iets van bovenstaande ingrediënten toe.

Voor de garnering:

  • 4 à 5 eetlepels geroosterde zonnebloem, pompoen en/of pijnboompitten
  • Nog wat fijn gesnipperde groene blaadjes (van bijvoorbeeld Rucola) of wat plakjes radijs
  • Per persoon 1 gepocheerd of zachtgekookt eitje

Bereiding:

  1. Was de aardappelen of verwijder eventueel de schil (alleen bij wat oudere aardappelen). Snijd ze in stukken en kook ze beetgaar.
  2. Voeg de laatste 10 minuten de geschilde en in stukjes gesneden schorseneren of asperges (groene asperges uiteraard niet schillen) en de zeewier tagliatelle toe.
  3. Spoel alles af onder de kraan, laat uitlekken en doe het in een grote schaal en laat het afkoelen.
  4. Kneus de Rucola, Brassica etc. blaadjes met een scherp mes en spatel door het aardappelmengsel.
  5. Maak de dressing en spatel ook deze erdoor.
  6. Laat de salade verder afkoelen in de koelkast.
  7. Je kunt de salade in een schaal opdienen maar het ziet er ook erg feestelijk uit om het in een serveerring op te dienen.
  8. De garnering voeg je op het laatste moment toe.

Weten wat dit recept voor invloed op je darmen heeft? Kijk op de website van Rineke Dijkinga voor uitleg en meer h’eerlijke recepten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *