Deze ‘Old German honey cookies’ zijn makkelijk te maken. Ze zijn lekker zacht, een beetje taai zelfs en daardoor erg lekker. Door de gember zijn ze lekker kruidig. Hou je niet zo van gember? Laat het er dan uit of voeg minder toe.
Wat ga je nodig hebben voor ongeveer 24 honing koekjes:
- 200 gram honing
- 200 gram suiker
- 200 gram boter
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel backing soda
- 600 gram bloem
- 1 theelepel gehakte gember
Bereiding:
- Verhit in een steelpan op laag vuur de suiker, boter en honing tot alles gesmolten is. Laat dit afkoelen.
- Mix de eieren, het vanille extract, backing soda en de gember. Voeg geleidelijk de afgekoelde honing mix toe.
- Roer langzaam het meel door de mix. Roer tot alles met elkaar vermeld is.
- Maak met twee lepels op een met bakpapier bekleede bakplaat koekje ter met een diameter van 5 cm.
- Bak de koekjes 12-15 minuten op 180 graden