Kokosbolletjes

(H)eerlijke vegan kokosbolletjes. Niet te lang over praten, gewoon maken en genieten.

Dit heb je nodig voor 15-25 bollekkes:

  • 200 gram kokosrasp
  • 50 gram poedersuiker
  • 70 gram gesmolten kokosolie
  • 30 gram kokosmelk (enkel dikke volle massa, uit blik)
  • 1 el vanille-extract
  • 200 gram pure chocolade of vegan melkchocolade (zoals deze van Bonvita)

Zo maak je de bollekkes klaar:

  1. Doe de kokosrasp en poedersuiker in een kom en roer door elkaar met een lepel.
  2. Voeg de gesmolten kokosolie, kokosmelk en vanille-extract toe en roer opnieuw.
  3. Kneed kort verder met de hand om de massa samen te brengen en vorm bolletjes in een grootte naar wens.
  4. Leg de bolletjes op een met bakpapier bekleed bord en zet in de vriezer om op te stijven.
  5. Smelt of tempereer de chocolade wanneer de bolletjes hard zijn.
  6. Haal de bolletjes door de chocolade met behulp van een vork en tik de overige chocolade af aan de rand.
  7. Leg de bolletjes opnieuw op een bord met bakpapier of op een rooster.
  8. Laat de chocolade opstijven op kamertemperatuur.

Dit recept komt uit ‘Dubbel zo lekker’; klassieke én vegan bakrecepten van Denise Kuppens en Julie van den Driesschen. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *