(H)eerlijke vegan kokosbolletjes. Niet te lang over praten, gewoon maken en genieten.
Dit heb je nodig voor 15-25 bollekkes:
- 200 gram kokosrasp
- 50 gram poedersuiker
- 70 gram gesmolten kokosolie
- 30 gram kokosmelk (enkel dikke volle massa, uit blik)
- 1 el vanille-extract
- 200 gram pure chocolade of vegan melkchocolade (zoals deze van Bonvita)
Zo maak je de bollekkes klaar:
- Doe de kokosrasp en poedersuiker in een kom en roer door elkaar met een lepel.
- Voeg de gesmolten kokosolie, kokosmelk en vanille-extract toe en roer opnieuw.
- Kneed kort verder met de hand om de massa samen te brengen en vorm bolletjes in een grootte naar wens.
- Leg de bolletjes op een met bakpapier bekleed bord en zet in de vriezer om op te stijven.
- Smelt of tempereer de chocolade wanneer de bolletjes hard zijn.
- Haal de bolletjes door de chocolade met behulp van een vork en tik de overige chocolade af aan de rand.
- Leg de bolletjes opnieuw op een bord met bakpapier of op een rooster.
- Laat de chocolade opstijven op kamertemperatuur.
Dit recept komt uit ‘Dubbel zo lekker’; klassieke én vegan bakrecepten van Denise Kuppens en Julie van den Driesschen.