Broccoli met knoflook en pepertjes

Dit is een typisch Romeins (Italiaans) gerecht ook wel broccoli strascinati genoemd. In plaats van broccoli kun je ook prima ‘gewone’ of romanesco bloemkool gebruiken.

Dit heb je nodig:

  • 1 stronk broccoli
  • 35 ml extra vergine olijfolie
  • 3 tenen knoflook, gepeld en geplet
  • 1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
  • zout

Zo maak je het klaar:

  1. Snijd 3 centimeter van de onderkant van de steel van de broccoli en gooi die weg. Schil de steel met een dunschiller en snijd in plakjes van 1 centimeter. Verdeel de bovenkant van de broccoli in roosjes
  2. Verhit de olijfolie in een sauteerpan (hapjespan) en bak de knoflook goudbruin. Haal de knoflook uit de pan en gooi deze weg (of bewaar het voor een ander gerecht 😉 ). Doe de broccoli erbij, leg een deksel op de pan en bak 6 minuten op middelhoog vuur. Regelmatig omscheppen
  3. Voeg het gedroogde chilipepertje en 2 eetlepels water toe. Laat het nog 2 à 4 minuten bakken of tot de broccoli naar jouw smaak de gewenste gaarheid heeft. De broccoli moet een mooie goudbruine kleur hebben. Breng het eventueel op smaak met zout

Eet er bijvoorbeeld aardappels uit de oven en een (H)eerlijk stukje vlees of vis bij.

Dit recept is afkomstig uit “De bijbel van de Italiaanse keuken” van Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti. En is uitgegeven door Carrera Culinair.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *