(H)eerlijk, gluten- en sojavrij en bovendien vegan ijs maken. Super aparte combinatie drop en ijs. Voor de drop èn ijs liefhebbers onder ons een lekkere verwennerij. En je hebt er niet eens een ijsmachine voor nodig.
Voor ongeveer 850 ml heb je nodig:
- 360 gram cashewnoten, minimaal 3 uur geweekt
- 200 ml water
- 200 ml agavesiroop
- 100 ml kokosolie
- 2 el droppoeder
- 2 el zwarte tahin
- 2 tl Himalayazout
Zo maak je het klaar:
- Hoe langer je de cashewnoten laat weken, hoe gladder het ijs wordt.
- Giet de noten na het weken af in een vergiet en spoel ze schoon.
- Pureer alle ingrediënten totdat je een gladde ijsmix hebt.
- Giet het in ijsvormpjes of in één grote vorm en vries het in.
- Om veel ijskristallen te voorkomen kun je om de 2 uur het ijsmengsel wat doorroeren. Doe dit een paar keer en laat het ijsmengsel minimaal een nacht in de vriezer.
Dit recept is afkomstig uit het Vegan magazine V’GAN.