Het eerste wat opviel bij het oplopen van het festivalterrein was de heerlijke melange van geuren die langs de neusvleugels binnenkwam. Er was een ruime diversiteit aan foodtrucks aanwezig die een net zo divers aanbod hadden van eten én drinken. Gezien de zomerse temperaturen zijn er ook vele liters vocht over de toonbanken gegaan. Aan iedere eter was gedacht. Van vegetarisch, vlees, vis tot aan cupcakes en wafellollies van ‘Gaufre Délice’. Het uiterlijk van de foodrucks varieerde van een omgebouwde ME-bus tot omgebouwde aanhangwagen met een heuse pizzaoven erop.
Een aantal non-food stands met life- en housestyle artikelen van bijvoorbeeld ‘Simpel&Puur’ uit Heerle, ‘Woed’ uit Etten-Leur en ‘Ik Hout’ met handgemaakte duurzame snijplanken en eigengemaakte smaakmakers maakte het geheel een compleet festival.
De eerste dag van het driedaagse Roosendaals festival in het Vrouwenhofpark was op 4 mei. Hier was rekening mee gehouden door om acht uur ’s avonds twee minuten stilte te houden. Ik heb wel eens een menigte stil ‘horen’ zijn maar dit was echt stil. Complimenten voor de aanwezigen en de organisatie. Het enige geluid wat hoorbaar was, was het gezoem van de koelingen.
Wij vonden het een heel leuk, gezellig en aantrekkelijk festival. De moeite waard om de komende jaren eens te bezoeken. Het heerlijke weer maakte het geheel nog mooier.
Hieronder vind je een korte foto impressie.
Roland namens team Puur Tafelen.