Inhoud:

Tijdens de coronatijd zijn de mogelijkheden om ‘zomaar’ even een moestuin te beginnen of over te nemen op een moestuinencomplex behoorlijk kleiner geworden. Er zijn zelf verenigingen waar een (flinke) wachtlijst is ontstaan. Het zelf verbouwen van verse groenten en fruit is enorm populair. Maar hoe begin je aan zo’n avontuur en wat en hoeveel heb je allemaal nodig? In het boek ‘Meisjes van de Moestuin’ nemen Amber en Reny je mee in hun moestuinavonturen. De ondertitel, ‘kweken, oogsten, koken en eten’ dekt de lading helemaal.

Een van de eerste lessen die ze je meegeven is om het (jezelf) zeker niet te moeilijk te maken. Lust je geen spruitjes? Niet neerzetten. Heb je niet zoveel ruimte maak gebruik van potten en/of zaai kleinere hoeveelheden.

De Meisjes geven je tools om makkelijk te kunnen beginnen. Tips voor basisgereedschappen en tips om eventueel bij te bemesten. Let op!! Geen kunstmatige bemesting maar biologisch. Want wat je zaait, oogst je ook. Dus ook de chemicaliën die je gebruikt in jouw moestuin. Hetzelfde geldt voor bestrijdingsmiddelen.

Vooral genieten

Het boek ademt precies de sfeer uit zoals Amber en Reny zelf ook zijn. Makkelijk, rustig en vooral genieten. Van het zaadje dat de grond ingaat tot aan het bereiden en opeten van de oogst. In alfabetische volgorde nemen ze een groot aantal veelgebruikte producten met je door. Van aalbessen tot wortelen. Bij de alle gewassen is een toepasselijke inleiding (teelt, rassen, wat wel en wat niet te doen) geschreven en zijn er een tweetal recepten bij geplaatst. De recepten zijn lekker duidelijk en laten je het water alleen al bij het lezen in de mond lopen. Hetzelfde geldt voor de talrijke hele smakelijke foto's.

Een heerlijke aanrader voor de beginnende én gevorderde moestuinierders.

De Meisjes van de Moestuin zijn te zien geweest bij het programma ‘BinnensteBuiten’ samen met culinair specialist en chef-kok Alain Caron. Hij heeft ook een mooi voorwoord in het boek geschreven. Hier kun je de Meisjes terugzien.

Wil je nog meer van de Meisjes weten? Dat kan via de website of via Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest.