Mosselen in sake

Op schaal gezien is Japan niet zo’n groot land. Hoe anders is de Japanse keuken. Deze is wereldberoemd. Vis, vlees, vega alles komt wel voor in deze zeer smakelijke keuken. Onderstaande recept is afkomstig uit “De bijbel van de Japanse keuken” en samengesteld door Tosao van Coevorden.

Dit heb je voor 4 personen nodig:

  • 1 kilo grote mosselen
  • 25 gram boter
  • 2 tl knoflook, fijngesneden
  • 2 el ui, fijngesneden
  • 2 tl gember, fijngesneden
  • 4 el sake
  • 4 tl sesamolie
  • 4 tl shichimi togarashi *
  • 50 gram lente-ui, in dunne ringen

(Mossel)pan met deksel

Zo maak je het klaar:

  1. Spoel de mosselen grondig schoon en verwijder de kapotte exemplaren.
  2. Verhit de boter in de pan en bak de knoflook, ui en gember kort aan. Voeg de mosselen toe en schep het geheel een keer goed om.
  3. Voeg de sake toe en zet de deksel op een kiertje. Stoof de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg wanneer de alcohol is verdampt de sesamolie toe.
  4. Verdeel de mosselen over een platte schaal en garneer met de shichimi togarashi en de lente-ui.

*Shichimi togarashi: een kruidenmengsel dat bestaat uit zeven kruiden; chilipeper, Sichuanpeper, geroosterde yuzuschil, sesamzaad, hennepzaad, gemberpoeder en nori. In potjes te koop bij de grote(re) supermarkten en bij de toko.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *