Jägersauce

Jägersauce is een klassieke saus van paddenstoelen, tomaat en verse kruiden. Als je de saus laat afkoelen tot hij wat dikker wordt, is hij superlekker om mee te dippen. Bijvoorbeeld met vers gemaakte kaiserbroodjes 🙂

Wat heb je nodig:

  • 150 gram spekblokjes
  • 2 uien
  • 150 gram champignons
  • 150 ml witte wijn
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 gram
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 takjes dragon
  • 2 takjes peterselie
  • 1 klont boter
  • zout en peper

Zo maak je klaar:

  1. Bak de spekjes in een droge pan. Snipper de uien en snijd de champignons klein. Voeg dit toe aan de spekjes. Blus het af met de witte wijn en breng het aan de kook.
  2. Voeg de runderbouillon, tomatenpuree en de bruine suiker toe. Laat dit 10 tot 15 minuten zachtjes inkoken.
  3. Hak de dragon en de peterselie. Voeg de klont boter toe wanneer de saus dik geworden is en roer het glad. Zet de warmtebron uit en roer tot slot de kruiden door de saus. Breng het op smaak met peper en zout.

Dit recept komt uit ” Dips”. Een van de (kook)boeken in de reeks ‘ Masterclass’ van uitgeverij Carrera Culinair. Dips is samengesteld door Ramon Brugman (TV-kok bij o.a. BinnensteBuiten op NPO 2).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *