Dit bijgerecht is lekker om te eten bij roseval krieltjes en een stukje draadjesvlees. Maar kan ook prima mee in de herfstpicknickmand.
Wat haal je voor dit heerlijke bijgerecht voor vier personen in huis:
- 3 rode bietjes
- 3 gouden of gele bietjes
- 3 knolraapjes
- 8 wortels
- 1 bol knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels honing
- 3 takjes verse tijm
- zout en versgemalen peper
Zo maak je het klaar:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de bietjes en de knolraapjes en snijd ze doormidden. Schil de wortels en snijd het kapje van de knoflookbol
- Doe de groenten in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie en de honing. Verdeel de tijm eroverheen en breng het geheel op smaak met zout en peper
- Bak het gerecht in het midden van de oven in 35-45 minuten gaar of tot de groenten zacht zijn.
Als je het voor een herfstpicknick warm mee wilt nemen doe het dan gelijk in een hittebestendig bakje en sluit het goed af. Wikkel het daarna in aluminiumfolie.