Wie, wat, waar? hoor ik je denken ;). ‘Digestief’ is een middel dat de spijsvertering kan bevorderen en ‘infusie’ is een aftreksel van planten en/of kruiden met heet water of olie. Een infusie wordt ook vaak (kruiden)thee genoemd. Deze infusie (voor een betere vertering na de maaltijd) komt uit het heerlijke boek ‘De Kruiden Apotheek’ van Martine van Huffel.
Voor een grote of twee kleine porties heb je nodig:
- 10 gram verse gember
- 4 gram gedroogde rozenknopjes (natuurwinkel)
- 1 stukje steranijs
- 250 ml kokend water
Zo maak je het klaar:
- Doe de kruiden in een grote kop en overgiet met het kokende water.
- Laat het 10 minuten trekken.
- Zeef het in een of twee kopjes en drink het met kleine teugjes.
De infusie kan na de maaltijd, maar ook heel goed de hele dag door gedronken worden.
Meer lezen? Klik op de afbeelding.